Hurmatli fordalanuvchilar ushbu sayt test rejimida ishlayapti.

Achchiq shuvoq

Achchiq shuvoq


Zamonaviy tibbiyotda achchiq shuvoqning o'simlik preparatlari oshqozon-ichak trakti faoliyatini jonlantirishi, safro ajralishi va oshqozon osti bezi faoliyatini oshirishi, ovqat hazm qilishni sezilarli darajada yaxshilashi aniqlangan. Galen preparatlari yuqori nafas yo'llarining kasalliklari, anemiya, revmatizm, gepatit, bronxial astma va uyqusizlik uchun ishlatiladi. Bundan tashqari, u umumiy tonik sifatida ishlatiladi.

Xalq tabobatida qo'llanilishi. O'tning qaynatmasi ovqat hazm qilish buzilishi, jigar, oshqozon, taloq, o't pufagi, gemorroy, bezgak kasalliklarida, shuningdek ishtahani oshirish va uyquni tiklash uchun ichiladi. Bundan tashqari, anthelmintic va yaralarni davolovchi vosita sifatida ishlatiladi. Ibn Sino surunkali ko‘z kasalliklarini davolash va hayz ko‘rishni tiklash uchun achchiq shuvoq qaynatmasidan foydalangan.

Lorem Antibakterial, yarani davolash, dezinfektsiyalash, yallig'lanishga qarshi ta'sir ko'rsatadi. Shu sababli, shuvoq shamollash, kuyish, yiringli yaralar, muzlash, ekzema uchun foydalaniladi.
Lorem

1. Xalq tabobatida shuvoqning 500 grammi 6 litr suvda mil-mil qaynatilib, 10 kun 3 mahal 50 grammdan parhez bilan ichilsa, ovqat hazmi buzilganida, jigar, me'da, taloq, o't pufagi kasalliklarida foyda qiladi.

2. Shuvoq qaynatmasidan 10 kun 3 mahal 50 grammdan parhez bilian ichilsa, bavosil, bezgakni tuzatadi, ishtahani ochadi, uyquni joyiga keltiradi, gijjalarni tushiradi.

3. Qaynatmani 15 kun 2 mahal bitishi qiyin yara-jarohatlarga surtib bog'lansa, tuzatadi.

4. Shuvoq qaynatmasi eski ko'z kasallariga 12 kun 3 mahal tomizilsa, foyda qiladi.

5. Qaynatmasi 10 kun 3 mahal 2 osh qoshiqdan ichilsa, hayzni me'yoriy holga keltiradi.

6. Shuvoqning ho'lligida siqib olingan suvi sariq va istisqo kasalligida 20 kun 3 mahal 1 osh qoshiqdan ichilsa, foyda qiladi.

7. Qaynatmasini 15 kun 3 mahal 2 osh qoshiqdan och holda ichilsa, nafas yo'llari shamollash, kamqonlik, revmatizm, bronxial astma va uyqusizlik kasalligining oldini oladi.

8. Shuvoq qaynatmasi me'da -ichak yo'li ishini jonlantirib, o't ajralishini va me'da osti bezi funksiyasini kuchaytiradi, ovqat hazmini yaxshilaydi. Ovqat tarkibidagi zararli bakteriya va zamburug'larni o'ldirib, yallig'lanishga qarshi ta'sir ko'rsatadi, markaziy nerv sistemasini qo'zg'atib, yurak ishini joyiga keltiradi (qaynatmani 15 kun 3 mahal 2 osh qoshiqdan ichish kerak).